O KLUBU

FUTSAL KLUB DOBOVEC

Futsal klub Dobovec je bil ustanovljen aprila 1978, najprej kot Klub malega nogometa Dobovec, današnje ime je dobil leta 2016.

V prvih letih delovanja člani niso beležili vidnejših dosežkov. Vzpon atraktivne igre v Dobovcu se je začel po pridobitvi asfaltnega igrišča z razsvetljavo v letu 1985. Ekipa je osvajala pokale na različnih turnirjih, prvi naslov ligaškega tekmovanja pa osvojila v letu 1993 in se uvrstila v super ligo. Na tej ravni tekmovanja je osvojila dva naslova in bila premočna za takratno konkurenco. Zato je vodstvo kluba v letu 1995 sprejelo odločitev, da se članska ekipa preko celjske in druge državne lige uvrsti v prvo državno ligo v obdobju petih let. Cilj je bil dosežen v sezoni 2000/2001, ko se je ekipa uvrstila v prvo državno ligo in od takrat kroji vrh slovenskega futsala, dosežki pa odmevajo tudi v tujini.

Več igralcev, ki je svojo športno pot začelo v našem klubu, je igralo in še vedno igra za slovensko futsal reprezentanco. V sedanji postavi slovenske izbrane vrste so Kristjan Čujec, Žiga Čeh, Teo Turk in Klemen Duščak, dolgoletna reprezentanta sta bila tudi naš kapetan Rok Mordej in naš vratar Damir Puškar. V naših vrstah igrajo tudi trije aktualni hrvaški reprezentanti, in sicer Luka Perić, Vedran Matošević in eden izmed najboljših hrvaških igralcev vseh časov Tihomir Novak.

V več kot 40-letno zgodovino delovanja kluba je z velikimi črkami zapisanih skoraj 20 lovorik, od tega osem mladinskih selekcij. Ekipa U17 je naslov državnih prvakov osvojila leta 1998; ekipa U18 je naslove osvojila v letih 2010–2013; ekipa U21 se je naslovov veselila v letih 2009–2011.

Članska ekipa je državni naslov prvič osvojila v letu 2015. Od leta 2018 naprej smo neprekinjeno najboljši v slovenski futsal ligi, zaradi česar tudi tekmujemo v evropski futsal ligi prvakov. Superpokalni lovoriki smo osvojili v letih 2015 in 2018, pokalne lovorike pa so v naši vitrini vse od leta 2018.

Prvi nastop v UEFA ligi prvakov leta 2015 smo zaključili na 10. mestu, v letih 2019 in 2020 pa na izvrstnem 5. do 8. mestu v Evropi, kar je izjemen uspeh za slovenski futsal. Preteklo sezono smo rezultat še izboljšali in se uvrstili na zaključni turnir lige prvakov, na kateri je nastopilo osem najboljših ekip.

Z zagnanostjo, neutrudnim delom na treningih, neizmerno željo po napredovanju v futsal znanju in tehniki, s tekmovalno strastjo in športnim borbenim duhom na tekmah iz leta v leto dokazujemo, da smo upravičeno najboljša futsal ekipa v Sloveniji in med najboljšimi v Evropi.