Elitno tekmovanje končali kot četrti v skupini

Črno-beli so letošnjo sezono evropske lige prvakov končali s porazom 2 : 6 proti poljski ekipi in s četrtim mestom v skupini B.

»Želeli smo doseči pozitiven rezultat, čim boljšo pozicijo, a žal nismo uspeli. Čestitam fantom, nikomur ne morem ničesar zameriti, dali so vse od sebe. To je res zahtevno tekmovanje in verjamem, da se je vsak od igralcev nekaj naučil; lahko so se naučili veliko in pridobili bogate izkušnje, ki lahko prispevajo k njihovi nadaljnji rasti kot igralcem,« je po tretji tekmi turnirja na Majorki dejal trener Kujtim Morina.

Strelec prvega zadetka za črno-bele je bil v osmi minuti Niko Cesarec, v 30. minuti je z zadetkom poraz omilil Žiga Čeh.

»Malo slabše smo odprli tekmo, potem znižali razliko v golih, a to ni bilo dovolj, da bi lahko parirali poljski ekipi. Liga prvakov je pokazala, da ne smeš delati napak, če želiš boljši rezultat. Zagotovo bo treba v prihodnje trenirati več, bolje inbolj intenzivno,« je Niko Cesarec na kratko strnil oceno. Kapetan Rok Mordej je dodal, da so »dobili prepoceni ozr. osnovnošolske zadetke, ampak vseeno so bili Poljaki boljši, poznala se je njihova boljša fizična pripravljenost na terenu in zato so zasluženo zmagali.« Priznal je, da je uvrstitev slovenskega kluba med najboljši 16 realen domet, za kaj več »bo treba več trenirati, mogoče imeti tudi kak profesionalen klub, saj bo vedno težje priti med najboljše evropske klube.Vsaka točka v evropskem tekmovanju pa je uspeh.«

Na zaključni finalni turnir se je s tremi zmagami uvrstila gostiteljica turnirja, poljska ekipa je osvojila drugo mesto, na tretjem mestu je tekmovanje sklenil hrvaški prvak.