Dokazali, da sodijo med najboljše

Članska ekipa Dobovca je turnir glavnega dela evropske lige prvakov na Malti zaključila s prepričljivo zmago proti nizozemskemu prvaku. S skupno štirimi točkami ekipa napreduje v elitni del tekmovanja, ki bo že od 22. do 27. novembra.

»Čestitam svojim herojem. To so igralci, ki vedno, ko je to najbolj treba, pokažejo svoj obraz; ne vem kolikokrat so že pokazali svojo kakovost in upravičili vsa pričakovanja. To je naša peta zaporedna uvrstitev v elitni del. Tega ne zmore vsak. Mislim, da ima tak dosežek le Barcelona in nihče drug v tem tekmovanju,« je takoj po tekmi dejal trener Kujtim Morina.

Črno-beli in igralci Hovocuba so po prvem polčasu v garderobi odšli brez zadetka, v drugem pa so za črno-bele zadeli Žiga Čeh, Kristjan Čujec in Rok Mordej.

»Motivacija in samozavest sta nam po prvih dveh tekmah nekoliko padli, za zadnjo tekmo pa smo se zbrali in dokazali, da sodimo med 16 najboljših v Evropi je dodal Kristjan Čujec, ki je na tem turnirju dosegel dva zadetka – enega na uvodni tekmi z domačo ekipo Luxola, ki se je končala z neodločenim izidom. Pred zadnjo odločilno tekmo ekipi črno-belih ni bilo lahko. Težko je bilo pozabiti visok poraz proti branilcem klubskega naslova.

»Veliko dvomov je bilo glede naše ekipe. Vsem kritikom smo pokazali, kdo in kaj smo, in spet smo si priborili elitni del. Presrečen sem zase in za igralce. V to je bilo vloženega ogromno truda, bili so težki trenutki v pripravljalnem obdobju in na tem turnirju, kjer smo bili na tekmi z Barcelono hudo poraženi. A ekipa ni klonila. Če se po boksarsko izrazim: ko so bili na tleh, so se dvignili, niso se predali, in to je moč te ekipe. Vsakemu igralcu čestitam in na vsakega sem ponosen,« trener ni skrival zadovoljstva in navdušenja.

Časa za priprave na tekmovanje v elitnem delu ne bo veliko, saj bo turnir od 22. do 27. novembra. Nasprotnike izvemo na žrebu 3. novembra.

»Prav gotovo je raven ekip v elitnem delu tekmovanja še višji, ekipe so še boljše, tako da bomo morali dobro trenirati, se dobro pripraviti, predvsem psihično. Dali bomo vse od sebe in se nadejamo pozitivnega rezultata je napovedal Kristjan Čujec.

Dobovec tako uspešno nadaljuje svojo šesto evropsko sezono. »To, da smo 6. ekipa Evrope, je rezultat kontinuiranega večletnega dela. Od takrat, ko sem prevzel Dobovec, smo iz leta v leto rasli, tudi na lestvici Uefine lige in dosegli 6. mesto, kar je za nas najlepša nagrada. Po drugi strani je to seveda obveza. Mi se z naslednjim tednom že začnemo pripravljati na naslednjo raven tekmovanja, kjer bodo top ekipe, vsaka tekma pa bo podobna tisti proti Barceloni. To je nagrada za nas, zaslužili smo si jo,« je še dodal trener. Prav poseben pozdrav in zahvalo pa je v oceni zadnje tekme turnirja namenil navijačem: »Zahvala vsem navijačem, ki so prišli tako daleč na Malto in nas podprli. Ponosni smo na njih

Vaša podpora je naša –. #FutsalDobovec

FOTO: Uroš Kokol
TEKST: Sergeja Javornik