Po porazu proti branilcem naslovu: Imamo še eno tekmo

»Barceloni čestitam, odigrala je šampionsko, v vseh segmentih igre nas je nadigrala. Doživeli smo rezultatski debakel, ni kaj skrivati. Želim, da bi igralci ta poraz razumeli kot sporočilo, kaj in kako je treba igrati,« je dejal trener Kujtim Morina po tekmi z branilci klubskega naslova. Aktualni prvaki so zadeli osemkrat, ob polčasu so vodili s tremi zadetki.  

»Nihče si ni želel takega poraza. Vedeli smo, da so močnejši, poskušali smo se upreti, a je res prevelika razlika v kakovosti je dodal trener. Po njegovi oceni so njegovi varovanci po silovitem začetku Barcelone uspeli vzpostaviti obrambo, držali Barcelono dovolj daleč od gola, a dopustili še tretji zadetek. »Žal mi je, da so uspeli doseči pet golov na začetku drugega dela, ko so normalno dobili krila in postali vedno bolj nevarni. Takšna prednost je želja vsakega nasprotnika, to je športno in jim čestitam, a nam je zagotovo dobra lekcija je še izpostavil v oceni igre.

Da je bil poraz dobra lekcija za ekipo, upa tudi Kristjan Čujec: »Razlika med nami in njimi je občutna. Vidi se, da so še za odtenek boljši kot lani. Poraz je visok, samo upam, da smo se iz tega nekaj naučili in iz tega poberemo nekaj dobrega. Vemo pa tudi, zakaj smo tukaj. Imamo še eno tekmo in nanjo se moramo pripraviti

Drugo tekmo evropskega turnirja na Malti je kljub visokemu porazu zaznamovalo še nekaj. »Ostali smo ekipa, borili smo se en za drugega, dali smo vse od sebe, pomagali smo si, kar mislim, da pomeni, da si Dobovec, zdaj je pač treba delati še na drugem segmentu igre je dejal Kristjan Čujec.

Danes v sklopu turnirja tretje skupine glavnega dela evropske lige prvakov na Malti ni tekem. Igralci bodo odmor izkoristili za regeneracijo in pripravo na zadnjo tekmo, ki bo odločala o napredovanje v elitni del. »To je naša glavna tekma, želim, da igralci, kar ni lahko reči, pozabijo na včerajšnjo tekmo ter vso energijo in moč namenijo tekmi z Nizozemci. Veseli me, da so vsi igralci na razpolago in nimamo poškodbo je napovedal Kujtim Morina.