Pomemben gol za pomembno točko

Dobovec ostaja v igri za napredovanje v elitni del evropske lige prvakov. Članska ekipa je na sinočnji uvodni tekmi proti gostiteljem na Malti z neodločenim izidom iztržila točko.

Luxol St. Andrews je bil v prvem delu boljši nasprotnik. »Ustvarili so si precej priložnosti, mi nismo igrali dovolj hitro v posesti in nismo si ustvarili dovolj priložnosti,« je ocenil Žiga Čeh. »Nismo mogli vsiliti svojega načina in ritma igre, četudi smo igrali proti odlični ekipi, ki ima 9 Brazilcev, mednarodnih igralcev. Nismo bili dobri niti z energijo niti s taktičnimi zamislimi, za katere smo se dogovorili. Če bi nasprotnik v prvem delu dosegel še kakšen gol, to ne bi bilo nezasluženo je bil z igro svojih varovancev v prvem delu tekme nezadovoljen trener Kujtim Morina.

V drugem polčasu je bil na igrišču drugačen Dobovec, »bolj hraber, odločen, s ciljem, da preobrne tekmo,« je poudaril trener in nadaljeval: »Prišli smo do izenačenja, ki menim, da je realen rezultat celotne tekme, četudi je bil drugi polčas podoba, ki bi jo mi morali kazati od začetka. To je liga prvakov, tekmovanje, kjer se vsaka napaka kaznuje; v te tekme je treba iti odločno in s polnim gasom.« Za preobrat v igri črno-belih je bil odločilen premor med polčasoma, je priznal kapetan. »Po burnem dogajanju v slačilnici smo v drugem polčasu bolje odigrali, dominirali in zasluženo izenačili. Lahko bi zmagali, tudi oni bi lahko, a če potegnemo črto, je rezultat realen je dejal kapetan Rok Mordej. »Nismo obupali. V drugem polčasu smo imeli nekaj priložnosti in zadeli. Čuden gol, a po pravilih in zelo pomemben za nas. Če bi izgubili, bi izpadli iz nadaljnjega tekmovanja, saj veste, da je težko zmagati proti Barceloni,« je v oceni tekme še dejal Žiga Čeh.

Danes Barcelona

Drugi tekmovalni dan na Malti popoldan začenjata slovenski prvak in branilec evropskega klubskega naslova. »Barceloni smo s svojo igro že povzročili nekaj težav. Upamo na dobro predstavo,« napoveduje Žiga Čeh. Rok Mordej dodaja, da bo to »najtežja in obenem najlažja tekma turnirja, a naša odločilna tekma bo zagotovo v soboto proti Nizozemcem. Jutri moramo parirati Barceloni, kolikor se bo dalo, v soboto pa na top 16.«

Trener Kujtim Morina zaključi v svojem prepoznavnem slogu: »To je tekma, ki jo vsak športnik in trener želijo igrati. Verjamem, da bo to dodaten motiv za naše fante. Želimo odigrati dobro tekmo, da vidimo, kje smo v primerjavi proti tako močni Barceloni.«