Domači ‘štirje mušketirji’ ostajajo

Svoj domači kraj še vedno ponosno zastopajo s svojimi vlogami v klubu, in tako bo vsaj še eno leto. Zvone Mordej ostaja pomočnik glavnega trenerja in trener vratarjev. Marko Peček bo še naprej med vratnicama, Niko Cesarec se nadeja vedno več zadetkov, kapetan Rok Mordej pa jasno napoveduje: »To je moja zadnja igralska sezona.«

Nedvomno sodi Rok Mordej med najboljše futsal igralce v Sloveniji. Izkušnje je nabiral v domačem klubu, na Hrvaškem in v Italiji, bil dolgoletni reprezentant. Pred petimi leti se je iz Hrvaške vrnil v domači klub, kjer bo igral le še eno sezono. »Res je, to je moja zadnja igralska sezona, v kateri, kot vedno, hočem osvojiti vse domače lovorike in Dobovec dobro predstaviti v  ligi prvakov. Nato se bom posvetil trenerskemu delu,« napoveduje. Ob tem, ko je na začetku meseca prevzel predsedniško funkcijo, se je odpovedal vlogi športnega direktorja. »Funkcijo športnega direktorja sem predal Žigi Čehu, ki mu bom zaupal sestavljanje ekipe v svojem predsedniškem mandatu,« pravi kapetan.

Novih navdušujočih akcij na parketu in zadetkov se nadeja 25-letni Niko Cesarec. »Pričakovanja glede nas so zmeraj najvišja: da osvojimo super pokal, pokal in prvenstvo ter se v čim boljši luči predstavimo v ligi prvakov,« pravi pred novo sezono.

Podobno napoveduje Marko Peček, junak prve finalne tekme zaključene sezone. Zaradi takih predstav bo v prihodnje zagotovo dobival nove priložnosti za branjenje svoje mreže. »Veseli me, da je Kujtim Morina ostal, saj povezuje ekipo, je pa nekaj sprememb v ekipi. Pričakovanja so ista kot vsa leta doslej; najprej superpokal, ki se nam je parkrat do sedaj izmuznil, potem prvenstvo, pokal in dobro predstavljati Dobovec v ligi prvakov, kot je stalnica zadnja leta,« pravi vratar, ki bo prihodnji mesec dopolnil 29 let.

#futsaldobovec