Kujtim Morina ostaja trener članske ekipe

Prvotni načrt je bil ostati eno leto, a Kujtim Morina sodelovanje z Dobovcem podaljšuje v šesto leto. »Želim biti v ambicioznem klubu, zanima me osvajanje naslovov in igranje v Evropi, kar zadovoljuje moje trenerske ambicije. V zadnjih petih letih smo naredili izvrstne rezultate, ki jih je težko doseči in ponavljati,« pravi trener članske ekipe.

Spomnimo: pod njegovim vodstvom je članska ekipa osvojila naslove državnih prvakov v letih 2018, 2019, 2021 in 2022; v 2020 prvak ni bil razglašen zaradi epidemije; pet pokalnih lovorik in en superpokal (2018). Ob tem je izjemna še uvrstitev na zaključni turnir lige prvakov v Zadru, kjer je igralo osem ekip.

Na opravljeno in doseženo se ozre z zadovoljstvom in upravičeno ponosen. »Skupaj smo dosegli veliko; klub smo dvignili visoko, na zavidanja vredno raven, ustvarili odlično vzdušje v ekipi, z vodstvom čudovito sodelujemo. Tu so Rok, Zvone in vsi ostali, ki so prispevali k tej odločitvi,« niza razloge za podaljšanje sodelovanja.

Nova sezona zanj ne bo rutina. »Lačen sem novih dosežkov in uspehov, novega dokazovanja, kar pričakujem tudi od vsakega igralca. Okoli sebe želim ljudi, ki želijo ponavljati uspehe, kar ni preprosto in lahko,« doda. Veseli ga, da je vodstvo kluba vselej našlo načine, da se ustvari ekipa, ki cilja najvišje. »Zavedam se finančnih razmer, v katerih je vse to zelo težko doseči, zato sem hvaležen upravi, da uspe najti prave načine za dosego želenega,« poudari. Veseli se dela v novi sezoni, zavzetega dela, priprav na prvenstvo in »evropskega izpita, ki pokaže pravo vrednost ekipe.«

Kujtim Morina pa ima odslej še eno zelo pomembno funkcijo. Postal je namreč pomočnik trenerja hrvaške futsal reprezentance. »Pogovori o tem so potekali eno leto. Nisem skrival želje postati selektor in to je pot. Zame je izjemna čast biti v strokovnem štabu selektorja Marinka Mavrovića. To je zagotovo tudi priznanje za moje delo v Dobovcu. Ne da se hvalimo, a kar je Dobovec delal pet let, ne zmore veliko ekip. Ustvarili smo vrhunske rezultate, kar je prepoznano širše in me kot trenerja izjemno veseli, da lahko vodim hrvaško futsal reprezentanco,« pogovor zaključi Kujtim Morina.

Čestitamo tudi mi in smo ponosni!