Zasluženo smo prvaki!

Dobovec je prvak sezone 2021/22.

»Zasluženo smo prvaki. Svojo kakovost smo dokazovali čez celotno sezono, s tekmami v evropski ligi prvakov, petič zapored smo osvojili pokal Terme Olimia, prišli do finala državnega prvenstva in zmagali prvo tekmo. Takšna dominacija ekipe Dobovca v zadnjih petih letih je poseben dosežek,« uspeh komentira trener Kujtim Morina. Obžaluje odločitev tekmecev, ki je skalila veselje črno-belih ob novem dosežku in tudi sicer zaključek sezone v prvi futsal ligi.

Spomnimo. Dobovec in Litija sta se v prvi finalni tekmi pomerila 6. maja v Rogaški Slatini. Redni sel srečanja se je končal 2 : 2, nato pa je v vratih domačih z izvrstnimi obrambami šestmetrovk zablestel vratar Marko Peček.  Tekma se je končala z izidom 5 : 4. Dan pred drugo finalno tekmo je novica o izstopu Litije iz vseh tekmovanj nogometne zveze presenetila tekmece, slovensko in širšo futsal javnost. Vodstvo futsal tekmovanj je 16. maja izdalo sklepa, da se preostali finalni tekmi registrirata z rezultatom 5 : 0 v korist Dobovca, zoper Litijo pa se uvede disciplinski postopek.

Z današnjim sklepom vodstva tekmovanj o prvaku je negotovosti konec. »Dobovec je ekipa, ki želi naslove osvajati na terenu. Žal se to letos ni zgodilo. Odločila je prva finalna tekma, katere junak je bil vratar Marko Peček. Potem se je Litija odločila, kot se je. Ne želim, da se zaradi njihove odločitve zmanjša pomen oziroma razvrednoti naš naslov,« poudarja trener. O razlogih Litije ne želi razpravljati, izpostavi le željo, da bi do konca odigrali finalno serijo in potem naredili, kar so.

Šestič državni prvaki Slovenije! Foto: Robi Verbajs / Futsal.si

Trener se je ob tem še samokritično ozrl na končano sezono. To je bila sezona težkih preizkušenj, pravi: »Imeli smo težave s poškodbami, covidom, neke presenetljive situacije, ko ni bilo lahko. A nismo tarnali in iskali krivca v drugih, ampak vselej pri nas samih, osredotočali smo se izključno na svoje delo, na delo celotne ekipe. S takim pristopom smo rešili vse težave in na koncu osvojili nov naslov prvaka.«

V kratkem pogovoru ob koncu sezone spomni še na prevlado Dobovca v zadnjih petih letih. »To je poseben dosežek. Ponosen sem na vse igralce, ki sem jih v teh petih letih treniral; vsi so pokazali zrelost in visoko raven kakovosti igranja futsala. Ko delaš skupaj pet let, se lahko zgodi kak napačen korak. Ta ekipa ga ni naredila, in v tem so njena velika moč, vrhunska kakovost in izjemne odlike. To je pomembno: pomembni smo mi, Dobovec, igralci, ekipa!«

#futsaldobovec

Foto: Robi Verbajs / Futsal.si