Naš cilj je jasen: Želimo 5. zaporedni naslov

Nocoj ob 20.00 se bo v dvorani v Podčetrtku začela finalna tekma pokala Terme Olimia. Ekipa Dobovca je odločna osvojiti peti zaporedni naslov, ptujska ekipa se z napadalno igro želi prvič vpisati na seznam pokalnih prvakov.

»Zelo pomembno nam je, da smo zmagali v polfinalu. Vemo, da imamo težave, da zmoremo igrati bolje. Čestitamo igralcem, da so se dvignili, ko je bilo treba, predvsem pa Marku Pečku, ki je izvrstno branil šestmetrovke in nas popeljal v finale. Ne skrivamo želje, da osvojimo peti zaporedni pokalni naslov,« je po sinočnji zmagi dejal trener Kujtim Morina.

Junak druge polfinalne tekme je bil nedvomno vratar Marko Peček. Da bo branil vse kazenske strele, mu je trener povedal tri minute pred koncem rednega dela srečanja.

»Razmišljal sem, kam kdo strelja in kako. Nekaj se lahko natrenira, nekaj pa je tudi loterije,« je povedal takoj po tekmi. Ocenil je, da je bila tekma »za gledalce dobra, za nas in strokovni štab pa zelo živčna, sploh, če par minut pred koncem tekme še vedno loviš loterijo kazenskih strelov.«

Četudi črno-belim nocoj pripisujejo vlogo favorita, Marko Peček umirjeno napove: »Vlogo favorita je treba upravičiti. Finale se ne igra, finale se zmaguje.« Stavka, ki smo ju iz tabora črno-belih že večkrat slišali
pred najpomembnejšimi tekmami.

Avtor: Sergeja Javornik