Nismo prišli na izlet, imamo pomembno vlogo

Drugi tekmovalni dan na Češkem je naša ekipa dosegla pomembno zmago proti gostiteljem turnirja elitnega dela lige prvakov. »Zmaga je zagotovo pomembna za dvig samozavesti, na koncu koncev nismo prišli sem na izlet. Malce nas je poklapal poraz proti Barceloni, ki je bil previsok, ampak smo delali preveč napak. Proti Plznu smo odigrali, kot smo se zmenili, tako da je zmaga popolnoma zaslužena, lahko bi bila še višja,« je tekmo ocenil vratar Damir Puškar.

Prvi je Čehe ‘premagal’ Žiga Čeh, ko je v minuti 20. minuti zanesljivo zadel z bele točke. Drugi zadetek je dosegel v 37. minuti igre. »Ker smo na prvi tekmi nekatere stvari odigrali pod nivojem, se nam je na nek način zdaj odvalil kamen od srca. Zdržali smo v obrambi, bili boljši v napadu, pa tudi zabili smo dovolj. Prišli smo igrat na zmago in presrečni smo, da nam je uspelo,« je dejal. Med strelce se je sinoči vpisal še Teo Turk, ki je bil zanesljiv v 30. minuti.

»Zelo težko je pojasniti, kako težko je to narediti, kako zahtevna naloga je to … Ob vseh težavah, ki pestijo ekipo, smo zbrali to energijo, zmogli smo. To ni preprosto. Kapo dol fantom, pravi heroji so,« je po tekmi posebej mirno izbiral besede trener Kujtim Morina. Vidno utrujen; kako tudi ne, saj je vso tekmo neutrudno in energično ‘igral’ z ekipo izza črte igrišča. »Od začetka smo želeli zmago, kot sem že večkrat dejal, nismo prišli sem, da bi sodelovali, ampak želimo imeti pomembno vlogo. Še enkrat kapo dol pred fanti, tega ni enostavno doseči. Presrečen sem. Vsi skupaj smo v to vložili izjemno veliko energije, želje in truda, da bi odšli z igrišča kot zmagovalci,« je še dejal.

Foto/Tekst: Sergeja Javornik