Začeli odlično, nato klonili pod španskim tempom

Včerajšnji poraz je drugi najvišji poraz Dobovca na evropski ravni tekmovanja. Novembra 2015 je z 8 : 0 slavil Inter, včeraj z 8 : 2 Barcelona. A rezultat ni realni pokazatelj dogajanja na igrišču. Črno-beli so dobro začeli in v osmi minuti premagali španskega vratarja. »Tihomir Novak mi je lepo podal in sem zaključil. Tale lep gol gre v arhiv,« je bil zadovoljen strelec Klemen Duščak, ki je podano žogo s peto natančno preusmeril v mrežo nasprotnika.

Španci so izenačili v 13. minuti, dve minuti kasneje povedli. Črno-belim je padla koncentracija, španska ekipa pa je do konca polčasa dosegla še dva zadetka. »Menim, da je bilo takrat že vsega konec. Vedeli smo, da bo težko, da se mora zgoditi čudež, da rezultat obrnemo,« je dejal Klemen Duščak. V drugem delu je Barcelona dosegla še štiri zadetke, za Dobovec pa je zadel Niko Cesarec. »To je bil moj prvi zadetek v ligi prvakov in sem zelo vesel,« ni skrival veselja kljub porazu ekipe. »Zmanjkalo nam je moči. Barcelona je smetana evropske elite, vseskozi so zelo zbrani in kaznujejo vsako, tudi minimalno napako,« je še strnil njihove odlike.

Rok Mordej je kapetanski trak prepustil drugemu vratarju Marku Pečku, tekmo pa je spremljal s tribune. »Težko je držati tempo proti taki ekipi. A vseeno mislim, da je nekaj črnih minut, ko so rezultat preobrnili na 4 : 1, odločilo tekmo. Začeli smo dobro, povedli, tudi drugi polčas smo dobro začeli, se približali na 4 : 2, a potem enostavno fizično padli. Barcelona rotira 10 do 12 igralcev in ubija s tempom,« je dejal.

Trener Kujtim Morina je pohvalil prvih 15 minut igre svojih varovancev. »Mogoče smo celo bolje igrali kot v Zadru, a tisti ‘black outi’, ne vem, kako bi se drugače izrazil, ko so padali goli …, takrat smo energetsko padli in jim prepustili vodstvo. V drugem delu smo ponovno začeli dobro, se skušali z vratarjem v igri na nek način vrniti, a do izraza je prišla utrujenost naših igralcev. Nimam jim česa očitati, vse so dali od sebe. Trenutno je tako: pozna se odsotnost poškodovanih igralcev, tu so igralci, ki so se komaj vrnili. A brez opravičevanja, kar je, je, zdaj se moramo dobro odpočiti in pripraviti na tekmo z domačini,« je oceno uvodne tekme elitnega dela na Češkem sklenil strateg.

Tekst / Foto: Sergeja Javornik