Za uvod Barcelona: Bo težko? Vsi vemo, da bo!

Danes ob 17:30 začnemo z uvodno tekmo skupine C elitnega dela evropske lige prvakov v futsalu. Naš nasprotnik je španska Barcelona. »Zame osebno je to mogoče najboljša ekipa na Stari celini. Povprečno dosežejo šest proti vsakemu nasprotniku, a ne igrajo najlažje lige, igrajo najboljšo ligo. Ampak že večkrat sem dejal, da ne bomo jokali, ne želimo pomilovanja, stvari želimo prevzeti v svoje roke. Ali bo težko? Vsi vemo, da bo. Junaki se prepoznajo po mukah in želim, da igralci prevzamejo to vlogo, dajo svoj maksimum na igrišču, kaj to pomeni, pa se bo pokazalo na tekmi,« napoveduje Kujtim Morina.

Zaradi poškodbe ne bo igral kapetan Rok Mordej, zaradi kaznovanosti pa ne Luka Perić. »Vsak igralec je zelo pomemben. V ogenj bodo vsekakor morali tudi igralci, ki v sezoni še nimajo tolikšne minutaže; imeli bodo ognjeni krst proti najboljši ekipi,« doda naš strateg. Verjame, da so igralci misli že sinoči uspeli preklopiti na evropsko raven. Po mesecu dni premora se v igro vrača Žiga Čeh. »Je borec, ima zmagovalno mentaliteto in verjamem, da bo vsekakor prispeval svoj delež, četudi bo to le svežina v igri,« pove trener.

Trener Kujtim Morina o Žigi Čehu

Nasprotnika danes : nasprotnika aprila

Dobovec in Barcelona sta se v ligi prvakov že pomerili, in sicer aprila letos na zaključnem turnirju v Zadru. Z dvema goloma so slavili Španci. O razlikah med ekipama spomladi in sedem mesecev kasneje Kujtim Morina razmišlja: »Barcelona je danes močnejša, mi smo bolj ranljivi v primerjavi z aprilsko tekmo. A to ni pomembno. Verjamem v svoje igralce, da bodo poskušali narediti vse čim bolje. Želim, da izkoristijo svojo minutažo, da se ne bojijo, to bo njihova predstava. Barcelona je zamenjala trenerja, zdaj je to Velasco, ki je v futsalu osvojil vse, kar se v klubskem futsalu da. Z Inter Movistarjem je postavil vse mogoče rekorde. Ekipo Barcelone je nadgradil s Pito, enim najboljših igralcev španske lige. Barcelone ni treba posebej predstavljati, vsi moji igralci jo zelo dobro poznajo. Imeli bomo še analizo, da jim približam njihov način igre, tako da se bomo res dobro pripravili in gremo v boj.«

Foto: Matic Javornik
Tekst: Sergeja Javornik