Z zmago utrdili vodstvo na lestvici

Po devetih tekmah prvenstva ekipa Dobovca vodi s 25 točkami in ostaja edina neporažena. Sinoči so črno-beli strli dober upor Ptujčanov in slavili 5 : 3.

Domači so povedli v drugi minuti po zadetku Kristjana Čujca, šest minut kasneje je bil za goste uspešen Borut Ručna. Do konca polčasa je bil za domače uspešen še Tihomir Novak. V drugem delu je mrežo gostov ponovno prvi zatresel Kristjan Čujec. Da bi zmanjšali razliko, so gostje v zadnjih šestih minutah igrali z vratarjem; priložnost je izkoristil Thomas Pihler. V zadnjih treh minutah igre so gledalci videli še tri zadetke. Uspešni so bili Vedran Matoševič, ponovno Ručna in Niko Cesarec, ki je z bele točke 21 sekund pred zadnjim sodniškim žvižgom postavil izid srečanja.

»Vedeli smo, da nas čaka zahtevna tekma. Ptuj je zelo kakovostna ekipa, mogoče je zdaj, ko je Litija še oslabljena, druga v Sloveniji po kakovosti. Začeli smo zelo dobro. V prvih petih minutah smo si ustvarili veliko priložnosti, potem je Ptuj dobro odigral in zasluženo izenačil, a mislim, da smo bili vseeno boljši skozi celotno tekmo in zasluženo zmagali,« je tekmo ocenil kapetan Rok Mordej, ki se je vrnil po poškodbi na turnirju lige prvakov.

To je bila zadnja tekma pred elitnim delom lige prvakov konec meseca na Češkem. Cilj je bil jasen, zmagati. To so dosegli, četudi je tekma pokazala še nekaj slabosti. »Vsekakor moramo biti boljši v obrambi. Ekipa Ptuja si je ustvarila dovolj priložnosti in na nek način dostikrat ogrozila naš gol. Ampak ob tem je treba povedati, da je za večji del moje ekipe to že tretja tekma v štirih dneh, kar se pozna. Po vrnitvi iz reprezentance so igralci utrujeni; ne pritožujemo se, tako pač je. Me pa skrbijo poškodbe in upam, da ni še kdo pristal med resneje poškodovanimi. Tekmo smo pripeljali do konca v svojo korist. Slavili smo v derbiju kroga in še bolj utrdili svoj položaj na lestvici, kar je najbolj pomembno,« je oceno strnil trener Kujtim Morina.

Vikend bo čas za počitek, v ponedeljek se začne ciklus priprav s štirimi treningi za elitni del lige prvakov.