Cilj je dosežen, v sredo znani nasprotniki v elitnem delu

Že po zmagi francoske ekipe je bilo jasno, da je Dobovec še četrtič zapored v elitnem delu evropske lige prvakov, sicer pa že petič med najboljšimi ekipami Stare celine. Pred tekmo so napovedovali odločen boj z branilci naslova, a že kmalu so Portugalci uspeli streti odpor črno-belih.

»Sporting je bil v vseh segmentih igre boljši,« je priznal Kristjan Čujec. Branilci naslova so povedli že po 12 sekundah igre. »Od začetka se je videla njihova želja po zmagi. Hiter zadetek, ki so ga dosegli, jim je dal neko sigurnost do končnega izida 1 : 6,« je dejal trener Kujtim Morina. »Četudi nam rezultat ni v prid, nismo tako slabo igrali. Sporting je predobra ekipa in ne dopušča napak. Njihova zmaga je povsem zaslužena,« je ocenil Tihomir Novak, edini strelec za domače.

»V naši ekipi se je močno poznala odsotnost poškodovanega kapetana Roka Mordeja, po poškodbi Žige Čeha smo ostali brez najpomembnejših obrambnih igralcev. Poškodbe terjale svoje, a nikomur nimam česa zameriti. Vsi so dali svoj maksimum v tem trenutku. Turnir je pokazal nekatere pomanjkljivosti; dva poraza sta nam pokazala, na čem moramo še delati,« je sklenil Kujtim Morina. Klemen Duščak je izpostavil, da se z vsako evropsko tekmo nekaj novega naučijo. »Mi pač nismo profesionalci, da bi lahko trenirali vsak dan, ampak take tekme so dobre za analizo, treniranje in igranje naprej,« je dejal.

Kako kakovostna je ekipa Sportinga, pove tudi podatek, da se je na turnirju v Podčetrtku med strelce vpisalo kar 11 njihovih igralcev; njihov najboljši strelec Cavinato je dosegel pet golov, trije igralci po dva, preostali po enega.

Med našimi igralci je tri zadetke dosegel Kristjan Čujec, Vedran Matošević, Luka Perić, Klemen Duščak in Tihomir Novak so zadeli po enkrat.

V sredo, 3. novembra, bo znano, kje in proti komu bo Dobovec igral v elitnem delu evropske lige prvakov.