Tekma za gušt, a vseeno brez predaje

Že po prvi današnji tekmi glavnega dela evropske lige prvakov v Podčetrtku bo jasno, ali bodo črno-beli dosegli jasen cilj. »Naša želja in cilj je uvrstitev med 16 najboljših v Evropi, če tega ne dosežemo, bo to realno gledano neuspeh,« je jasen trener Kujtim Morina. Poudarja, da je privilegij igrati v takšnem tekmovanju, kjer ponosno predstavljajo svoj klub in slovenski futsal.

Po uvodni zmagi proti kazahstanski ekipi Atyrau z 2 : 1 so v četrtek izgubili proti francoski ekipi ACCS 4 : 5. Večerna zaključna tekma turnirja proti aktualnim klubskim prvakom bo tekma za gušt, se strinja trener. »Seveda pa bomo skušali narediti tudi dober rezultat. Videli bomo, kako bo z Rokom Mordejem, ki v četrtek ni mogel igrati. Ampak brez jokanja … Smo ekipa, ki ne joka, ampak prevzema stvari v svoje roke in je odvisna le od sebe,« je jasen trener.

Po doslej videnem na turnirju je jasno, da bo to res prava futsal poslastica. »Aktualni evropski prvak ni le podvojen na vseh pozicijah, ampak potrojen, tako da bomo morali strniti vrste in dati vse od sebe, biti taktično in tehnično popolni, če želimo pozitiven rezultat,« napoveduje Vedran Matošević.  Moštvo Dobovca je odločno na igrišču pustiti srce, pokazati svoj ekipni značaj, borbeni duh in prepoznavno igro, ki jo je za Šport TV pohvalil tudi trener Sportinga Nuno Dias: »Dobovec ima zasedbo, ki je podobna slovenski reprezentanci. Gre za močno ekipi, ki goji fizičen futsal, tega v domačem prvenstvu nismo vajeni.«

Dobovec in Sporting sta se že pomerila v glavnem delu lige prvakov, in to prav v Podčetrtku pred dvema letoma. Portugalci so slavili s 3 : 0.