Dve minuti ‘black-outa’ sta krivi za poraz

Začelo se je obetavno z zadetkom Vedrana Matoševića, do polčasa so Francozi vodili z dvema goloma prednosti. Črno-beli so se vrnili v igro v drugem delu po zadetku Luke Perića, ACCS pa je spet pobegnil z dvema zadetkoma prednosti. Še en zadetek Kristjana Čujca je bil žal premalo za drugo zmago na turnirju.

Trener Kujtim Morina ocenjuje, da morajo razloge za poraz iskati v petih prejetih zadetkih. Ko med snemanjem izjave pogleda na semafor z rezultatom, se nasmeji in pripomni: »Redko se zgodi, da prejmemo toliko zadetkov. V tem moramo iskati razlog poraza; posebej v tistih dveh minutah, ko smo jim dovolili, da zabijejo enostavno gole. Ti dve minuti sta bili naš ‘black out’.«

Vedran Matošević je zabil za vodstvo Dobovca (Foto: Matic Javornik)

Vedran Matošević je prvi zatresel mrežo in povedel svoje moštvo v vodstvo. Meni, da so dober del tekme nasprotniku dobro parirali, »ampak lomili so nas in lomili ter dočakali svoje priložnosti, ki so jih znali izkoristiti.« V prvem delu srečanja so Francozi dosegli tri zadetke, za Dobovec je zadel še Kristjan Čujec. V drugem polčasu se je Dobovec z zadetkom Luke Perića za izenačenje na 3 : 3 spet vrnil v igro. A so Francozi ponovno priigrali razliko dveh golov. Razliko je s še enim zadetkom zmanjšal Kristjan Čujec, kar pa je bilo premalo za uresničitev drugega cilja. »Ni nam uspelo, da bi se z dvema zmagama uvrstili med 16 najboljših v Evropi. Dobro smo odigrali. Vedeli smo, da bo težko proti zelo dobri ekipi, ki je tehnično in taktično dobro podkovana. Vedeli smo, da bomo svoje priložnosti morali čim večkrat izkoristiti, saj nam ekipa, sestavljena iz res dobrih posameznikov, ne bo veliko dovolila,« je dejal po tekmi.

Kljub rahlemu razočaranju ob porazu, trener svojim varovancem nima česa zameriti, pravi: »Nikoli ni lahko, ko izgubiš. Igralci so na igrišču pustili srce in junaško odigrali tekmo. Nismo odstopili od svoje igre, s to igro smo se ponovno vrnili. Čestitam svojim igralcem, za trud, za željo, za vse, kar so pokazali.«

Pokazano igro je pohvalil tudi trener ACCS-a Sergio Mullor Cabrera in izpostavil napredek črno-belih v zadnjih treh letih. »Pred tremi leti sem tukaj igral z madžarsko ekipo Berettyoujfalu, danes je ekipa Dobovca bolj ali manj enaka. Že takrat so igrali zelo dobro, danes so še boljši. So močna ekipa, v zadnjih treh letih so izgubili le proti Barci, KPRF-u, Sportingu, Interju. Vedeli smo, da bomo težko zmagali, ampak smo dali vse od sebe. Ni bila izjemna igra, ampak smo se izkazali v prelomnih trenutkih tekme,« je povedal.