Danes še težja tekma kot včeraj

Nocoj ob 20.00 se bodo črno-beli v Podčetrtku pomerili s francosko ekipo ACCS, ki je včeraj izgubila z golom razlike proti branilcem naslova.

»Pričakoval sem, da so zelo dobri, ko sem jih videl, so zame še boljši. Fizično močna ekipa, tekaško še močnejša, niso pa le dobri tekači, ampak znajo dobro igrati, imajo dobre posameznike, tako da nas čaka še težja tekma,« napoveduje trener Kujtim Morina.

Če so imeli sinoči veliko priložnosti za zadetek, jih bo danes zagotovo manj, je prepričan Kristjan Čujec in izpostavi, da bo tiste redke treba dobro izkoristiti. » Vseeno upam, da si zagotovimo napredovanje med 16 najboljših v Evropi,« pravi kapetan Rok Mordej.

Francozi na turnirju igrajo brez Ricardinha. Je to plus ali minus za našo ekipo?

Klemen Duščak prizna, da so bili »malo veseli, ker vemo, da je Ricardinho futsal ‘magician’, ampak so pokazali, da tudi brez njega znajo zelo dobro igrati, da znajo zadržati žogo proti Sportingu, ki je evropski prvak.« Izkušena tekmovalca na mednarodnih tekmah Kristjan Čujec in Damir Puškar imata podobno stališče. »Proti Sportingu so pokazali, da so izredno dobri, hitri, tehnično podkovani, fizično dobro pripravljeni in upamo, da so tudi oni danes nekaj energije izgubili, da bomo lahko začeli z iste pozicije,« se nadeja Kristjan Čujec. Vratar Damir Puškar izpostavi, da imajo današnji nasprotniki v ekipi reprezentante Francije iz mlajših in članskih selekcij, »nekaj internacionalcev, dobro kompletno ekipo in tekaško ekstra sposobno, tako da nas jutri čaka en velik izziv. To bo velik test za nas.«

Drugi tekmovalni dan bosta na sporedu ponovno dve tekmi, in sicer:

ob 17:30 Atyrau : Sporting

ob 20:00 Dobovec : ACCS