FOTO: Potrpežljivost, srce, borba in znanje za zmago

Za uvodno zmago glavnega dela evropske lige prvakov sta zadostovala zadetka Klemna Duščaka in Kristjana Čujca.  

Četudi v prvem delu kljub številnim priložnostim črno-beli niso uspeli zatresti mreže kazahstanske ekipe, so potrpežljivo začeli drugi del tekme. »Pokazali smo, da smo boljši tekmec skozi vso tekmo. Imeli smo veliko priložnosti, ki jih nismo takoj izkoristili, ampak ob polčasu smo se pogovorili, da moramo potrpežljivo počakati. Izkazalo se je, da je naša potrpežljivost obrodila sadove in smo zasluženo zmagali,« je tekmo ocenil vratar Damir Puškar.

Tako kapetan kot strelec drugega zadetka sta enotna: prva zmaga je dobro izhodišče za naprej, a še nič ne pomeni. »Turnir je izenačen, na prvi tekmi je bila gol razlike, odločale bodo malenkosti,« izpostavi Rok Mordej.  A zmaga je vseeno zelo pomembna, »ker ti zraste samozavest, dobiš nek zagon, vse ostalo pa je treba pozabiti in iti na drugo tekmo,« poudarja Kristjan Čujec. Priznava, da so bili na začetku malo težki, tekmeci pa zelo hitri in so jim povzročali težave. »Potem smo jim vsilili naš način igre in od takrat naprej je bilo lažje. Imamo svoj stil, ki ga gojimo že več tako v reprezentanci kot v klubu in vsi radi rečemo, da imamo slovensko srce, a mislim, da ni samo srce in borba, zdaj je tudi znanje,« še doda Kristjan Čujec. Vratar Damir Puškar ob tem spomni še na prepoznavni značaj ekipe, ki ga kažejo v zadnjih letih na tekmah lige prvakov.

Že kmalu po začetku tekme je bilo jasno, da je trener Kujtim Morina svoje varovance opozarjal na prave stvari. »Kazahstanska ekipa vrhunsko igra z vratarjem v polju, ima izvrstne posameznike, igrajo štiri v liniji. Vedel sem, da bo težko. Naredili smo nekaj napak, imeli smo veliko priložnosti. Njihov vratar je ubranil veliko udarcev, posebej v prvem delu, kjer smo dominirali, a tega nismo nagradili z zadetkom, da bi bilo lažje. Drugi gol, ki smo dosegli, je bil vreden zlata. Presrečen sem, da smo dosegli zmago. Čestitam svojim herojem. Ni enostavno, da dosežemo takšno stvar, in to štiri leta zapored.  Malo se lahko veselimo, ampak moramo zelo hitro pozabiti, saj nas jutri čaka težka tekma. Z žrebom smo dobili izjemno skupino, kar se je pokazalo že na prvi tekmi turnirja,« je oceno prvega dne sklenil strateg.

Fotogalerija s tekme Futsal klub Dobovec vs. Atyrau (Fotograf: Matic Javornik)