21 evropskih tekem, 13 zmag z 61 zadetki

Članska ekipa s sredino tekmo začenja peto sezono v evropski ligi prvakov. To bo 22. tekma v elitnem klubskem tekmovanju, v katerega črno-beli letos vstopajo kot sedma ekipa Stare celine.

13 zmag je v naši statistiki. Najvišja razlika v zadetkih je bila 5 golov, in sicer na tekmah z Mostarjem lani v Podčetrtku in Moskvi ter proti Varni v Podčetrtku leta 2015. Najvišji evropski poraz je iz prve evropske sezone, ko je v Madridu Inter zadel osemkrat, naša ekipa ni uspela zadeti.

Kristjan Čujec

Doslej se je med strelce zadetkov vpisalo 17 igralcev črno-belih, ki so skupaj dosegli 58 golov. S treh tekem so v našo korist dodani trije avtogoli nasprotnih ekip. Najuspešnejša strelca sta kapetan Rok Mordej in Kristjan Čujec, ki sta zadela po osemkrat. Sedemkrat je zadel Vedran Matošević, šestkrat Žiga Čeh. Med aktivnimi člani postave črno-belih so doslej zadeli še: Klemen Duščak trikrat, Luka Perić dvakrat ter po enkrat Tihomir Novak in Teo Turk.

Med nekdanjimi igralci Dobovca so me evropskimi strelci: Alen Fetić (5), Drago Kugler in Matjaž Vojsk (po 3), Robert Grbić, Aleš Marot, Uroš Kroflič, Jure Kordiš in Aleš Vrabl (po 2) ter Denis Totošković (1).

Rok Mordej