Še 14 dni do futsal spektakla v Podčetrtku

Od srede, 27. oktobra, do sobote, 30. oktobra, bo v športni dvorani v Podčetrtku UEFA liga prvakov v futsalu. Gostitelj turnirja skupine 2 glavnega dela je še četrtič Futsal klub Dobovec.

Letošnje evropsko tekmovanje bo za klub iz Rogatca že peto. Prvič so v elitnem tekmovanju igrali v sezoni 2015/16. Z zmago proti bolgarski Varni in sarajevskemu Centru ter s porazom proti Benfici so napredovali v elitni del, kjer so zmagali enkrat.

V sezoni 2018/19 so na turnirju v Podčetrtku slavili proti Sibiryaku in madžarski ekipi Berettyoujfalu, Gazprom je bil premočan. Na elitnem delu tekmovanja v Litvi so črno-beli zabeležili zmagi proti belgijskemu prvaku Halle Gooiku in domačinu Vytisu, Inter je bil premočan nasprotnik za preboj na zaključni turnir.

V sezoni 2019/20 je ekipa Dobovca v Podčetrtku slavila proti srbskemu Ekonomcu in bosanskemu Mostarju, portugalskega Sportinga ni uspela premagati. Razburljivo je bilo tekmovanje v Moskvi, kjer je zadišalo po senzaciji, a je domačin KPRF strl izjemen odpor črno-belih, ki pa so prepričljivo ugnali ekipi Mostar in Halle Gooik.

Lanska sezona je zaradi pandemija potekala v spremenjenem formatu, Dobovec pa je kot prvi slovenski futsal klub sploh tekmoval na zaključnem turnirju v Zadru.

»Kar smo naredili v zadnji sezoni, je bilo fenomenalno. V evropski ligi prvakov smo naredili odličen rezultat tako za klub kot slovenski futsal,« spomni trener Kujtim Morina, ki trenutno vso pozornost še usmerja v državno prvenstvo. Dobovec novo sezono lige prvakov, ki se vrača v ustaljeni format, začenja kot 7. najboljša ekipa v Evropi s koeficientom 21.501 (lani dve mesti nižje s koeficientom 14.501). Konkurenca za preboj v elitni del je izjemna. V Podčetrtek prihaja branilec evropskega klubskega naslova portugalski Sporting, za katerega igra več portugalskih reprezentantov, ki so nedavno osvojili naslov svetovnih klubskih prvakov. Med njimi je tudi zvezdnik Ricardinho, ki igra za francoski ACCS. Tretji nasprotnik Dobovca v Podčetrtku bo kazahstanski Atyrau. »Vsaka od teh ekip ima namero, da pride v elitni del tekmovanja. Tudi mi,« je odločen Kujtim Morina.

Tekme si bo mogoče ogledati v živo ob izpolnjevanju PCT pogoja. V prodaji bodo dnevne vstopnice po 8 evrov (za dve tekmi v istem dnevu), paketnih vstopnic tokrat ne bo.

Vabljeni k spremljanju futsal spektakla.

Vaša podpora je naša energija.

Tekst: Sergeja Javornik, Futsal klub Dobovec