Žreb lige prvakov: Evropski prvak, Ricardinho prihajajo 27. – 30. oktobra v Podčetrtek

Na sedežu Evropske nogometne zveze Uefa je bil opravljen žreb elitnega dela futsal lige prvakov. Tekmovanje v že 21. sezoni futsal lige prvakov bo potekalo po turnirskem sistemu.

Dobovec je eden od gostiteljev glavnega dela tekmovanja lige prvakov, v Obsotelje prihajajo portugalski Sporting, tudi aktualni evropski prvak, francoski prvak s Portugalcem Ricardinhom in kazahstanski predstavnik Atyrau. Dobovec bo tekme igral v Podčetrtku.

Glavni del lige prvakov, 26.-31.10.

Skupina 1:
Benfica, Sinara Ekaterinburg, Halle-Gooik, Lučenec

Skupina 2:
Sporting, Dobovec, Atyrau, ACCS Asnières Villeneuve 92

Skupina 3:
Barça, Levante, Kauno Žalgiris, Viten Orsha

Skupina 4:
Kairat Almaty, Tyumen, Pesaro, SK Plzeň

Skupina 5:
Record Bielsko-Biała, Luxol St. Andrews, Haladás, Hammarby

Skupina 6:
United Galati, Uragan Ivano-Frankivsk, Liqeni, Araz Naxçivan (AZE)?

Skupina 7:
Olmissum, Leo, Diamant Linz, KMF FON

Skupina 8:
Mostar SG, Hovocubo, Dinamo Plus, Kampuksen Dynamo

Turnirski sistem

V letošnji sezoni se futsal liga prvakov vrača v ustaljene tirnice in format tekmovanja, ki smo ga bili vajeni do sezone 2019/20. V predkrogu (med 20. in 25.8.) se je merilo 32 ekip, deljene so bile v osem skupin. Prvaki skupin in najboljša drugouvrščena zasedba so si zagotovili nastop v glavnem delu lige prvakov. Osrednji del šteje 32 moštev, devet iz kvalifikacij in 23 na osnovni kvocienta minulih sezon, kjer Dobovec zaseda visoko 7. mesto. Ekipa iz Obsotelja je v lanski sezoni igrala finalni turnir lige prvakov.

Terminski plan tekmovanja

Glavni del lige prvakov bo na sporedu med 26. in 31.10. V elitni del bodo iz skupin 1-4 napredovale po tri ekipe, v drugega dela (skupine od 5-8) po ena. Skupaj bo tako v elitni del šlo 16 ekip, elitni del se bo igral med 23. in 28.11. Prvaki skupin elitnega dela, torej štiri ekipe, si bodo zagotovile vozovnico za finalni turnir, ki bo konec aprila 2022.

Je pa našega predstavnika že doletela posebna čast, saj bo eden od osmih gostiteljev turnirjev glavnega dela tekmovanja. Ob Dobovcu bodo turnirje glavnega dela gostili še Olmissum, Mostar SG, Uragan Ivano-Frankivsk, Luxol St. Andrews, Kauno Žalgiris, Pesaro in Lučenec.

»Realno gledano: v tem žrebu ni bilo slabe ekipe, pa naj si bo v katerem koli bobni. Konkurenca je izjemna. V Podčetrtku bomo gostili evropskega prvaka, k nam prihaja Atyrau, ki sem ga spoznal v lanski sezoni, ko sem analiziral našega tekmeca kazahstanski Aktobe, analiziral pa sem ravno tekmo proti Atyrauju. Kazahstanci so v svojo ekipo letos dodali še Dea in Fukina. Pariz premore Ricardinha. Vsaka od teh ekip ima namero, da pride v elitni del tekmovanja. Tudi mi! Dobro se bomo pripravili, nismo še na ravni, kot bi želeli. Vsi skupaj bomo zavihali rokave in naredili vse, da se uvrstimo med 16 najboljših moštev v Evropi, to je naš cilj. Časa za pripravo je dovolj. Da bomo v Podčetrtku dostojno predstavili slovenski futsal. Naj ob tem dodam še to, da ima vsaka od teh ekip, ki prihaja na turnir v Podčetrtek, precej višji proračun kot Dobovec. Ne glede na to: naš cilj je elitni del lige prvakov!« je po žrebu povedal Kujtim Morina, trener Dobovca.

FK Dobovec je letos praznoval 43. rojstni dan. V dosedanji zgodovini se lahko pohvali s po štirimi naslovi državnega prvaka in tremi lovorikami prvaka pokala Terme Olimia. Dobovec je bil dvakrat zmagovalec superpokala. V ligi prvakov je vsakič, torej štirikrat, prišel vsaj med 16 najboljših ekip v Evropi. Dosedaj je v ligi prvakov odigral točno 21 tekem (13 zmag, 8 porazov).

Tekst: Futsal.si / D.P.
Foto: Sportstudio.agency