V Dobrepolju za prvo lovoriko v sezoni

Tudi letošnji uvod v novo sezono bo obeležil Dan slovenskega futsala. Komisija za futsal je na seji v sredo, 14.7., odločila, da bo Dan slovenskega futsala letos gostil FK Dobrepolje, prihodnje leto, 2022., pa bo Dan slovenskega futsala v Spodnjem Dupleku, organizator pa KMN Slovenske gorice.

Letošnji Dan slovenskega futsala bo tako v soboto, 28. avgusta, svoja redna letna izobraževanje bodo opravili delegati, kontrolorji sojenja, sodniki, časomerilci in trenerji. Vrhunec dneva bo tudi superpokalna tekma. Za prvo lovoriko v sezoni 2021/22 se bosta pomerila aktualni državni in pokalni prvak FK Dobovec in Litija, ki je lani igrala v finalu 1. SFL in finalu pokala Terme Olimia. Bodo pa Litijani branili lanski superpokalni naslov.

»V klubu smo o organizaciji razmišljali od trenutka, ko se je začela gradnja nove dvorane. Kot organizatorji se bomo maksimalno potrudili da bodo vsi obiskovalci zadovoljni in da bodo spoznali tudi ta prelepi košček Slovenije. Menim, da je organizacija Dneva slovenskega futsala še en dokaz, da smo resen in dobro organiziran klub, ki začenja že svojo 12. sezono pod okriljem NZS,« je ob dodelitvi organizacije povedal Jure Žnidaršič, predsednik FK Dobrepolje.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si