Ostaja tudi Kristjan Čujec in Tihomir Novak

Pred nami je izredno zanimiva sezona v 1. SFL. Dobovec, aktualni državni in pokalni prvak, pa je razkril še štiri imena, ki ostajajo v klubu.

„Klub je resen in ima resne ambicije. Kljub temu, da se že nekaj časa poslavljam, me še vedno pritegnejo visoki cilji, da se stremi k napredku, in prav to Dobovec predstavlja že peto leto,“ je odločitev o nadaljevanju futsal kariere v Dobovcu utemeljil Kristjan Čujec. V slovenski članski reprezentanci je od oktobra 2007, zbral je 125 nastopov, dosegel 74 golov; v mladinski reprezentanci U21 je začel igrati maja 2006, 25-krat odigral in dosegel 19 zadetkov za izbrano vrsto. Je edini slovenski igralec futsala, ki je že štirikrat osvojil laskavo zlato žogo kot najboljši igralec, in sicer za leta 2010, 2014, 2019 in 2020. V nedavno končanem prvenstvu je bil drugi strelec z 32 zadetki. Je igralec z bogatimi izkušnjami tudi v tujih klubih, poudarijo v taboru Dobovca.

Drugi igralec z bogatimi izkušnjami in lepo kariero je še hrvaški reprezentant Tihomir Novak, ki sodelovanje z našim klubom podaljšuje v drugo leto. Za hrvaško izbrano vrsto je od julija 2007 odigral sto tekem in dosegel 36 golov. V zadnjem prvenstvu je za črno-bele zadel 15-krat.

„Kot športni direktor in tudi kot igralec sem izjemno vesel, da se je klub uspel dogovoriti za podaljšanje sodelovanja z obema igralcema, ki nedvomno sodita v prvo futsal postavo Balkana,“ zadovoljstva ne skriva kapetan Rok Mordej.

Trener Kujtim Morina bo v novi sezoni lahko računal tudi na dvojec Niko Cesarec&Marko Peček, ki sta takisto podaljšala sodelovanje z ekipo iz Obsotelja.

Tekst: D.P., FK Dobovec
Foto: M24.si