Po naslovu pogled že v novo evropsko sezono

„Ta ekipa mora biti v slovenski futsal zgodovini zapisana z zlatimi črkami. Fantje zaslužijo vse pohvale, ker dokazujejo svojo kakovost, ne eno ali dve leti, ampak štiri leta zapored, in ne le v Sloveniji, ampak tudi na mednarodni futsal sceni. Moj poklon tej ekipi, zame so pravi heroji,“ je po novem uspehu, že četrtem naslovu državnega prvaka, povedal trener Dobovca Kujtim Morina, ki od leta 2017 vodi in zbira aktualnega slovenskega državnega prvaka FK Dobovec. Ki je v letošnji sezoni osvojil dvojno domačo krono, ob prvenstvu še pokal Terme Olimia in prišel med osem v futsal ligi prvakov! Edina domača lovorika, ki ni našla poti v Obsotelje, je bil superpokal, ki ga je avgusta na Vrhniki Dobovcu vzela ravno Litija, ki pa v finalu ni bila kos Dobovcu, 3:1 v zmagah je bilo.

Evropa spet motiv

„Redni del smo končali s samimi zmagami. V finalu smo izgubili eno tekmo, a smo povsem zasluženo prvak ob vsem dolžnem spoštovanju do Litije, ki je bila fair in korekten tekmec. Dominirali smo, smo pa imeli malce slabšo realizacijo in morda celo doprinesli kar sami, da je bil finale malce bolj napet,“ je še dodal Morina.

„Lovorik in medalj nima smisla šteti, to je le statistika, od katere pa se ne živi. Je pa prav, da se poveselimo, ko kaj osvojimo. Bili smo uigranejši, imeli smo daljšo klop, kar osem enakovrednih igralcev in še nekaj teh, ki bi lahko pomagali. Litija te širine ni imela, je pa premogla kvalitetne igralce,“ je povedal Kristjan Čujec, pred klubom FK Dobovec so novi evropski izzivi. „Da si priborimo evropsko sezono, je bil naš cilj, zdaj smo ga dosegli,“ je še dodal Čujec, Dobovec pa bo v novi sezoni med nosilci, kar je zagotovo lepo priznanje za klub in slovenski futsal.

„Saj ni važno, kdo doseže gol. Sam se vedno podpredim ekipi, le to je važno, da zmagujemo,“ pa je slavil zmago kapetan Dobovca Rok Mordej„Mislim, da smo povsem zasluženo prvaki. Bili smo boljših, na vseh štirih tekmah, smo pa imeli nekaj slabšo realizacijo. A sezona je popolna: doma smo osvojili oba naslova, bili smo uspešni v Evropi,“ je navdušen Mordej, ki je zadolžen, da skupaj s trenerjem Morino sestavi ekipo za naprej. „Kujta vedno pravi, da je treba ekipo pred sezono vedno osvežiti. V prihodnjih dneh bo jasno, če kdo odhaja in kdo pride. Pred nami so novi izzivi,“ sklene Mordej.

Fair play poteza

„Dobovec je bil za nas premočan, nismo imeli realnih možnosti. To je ekipa, ki dela na dolgi rok, gradi že vrsto let, predvsem pa delajo sistemsko. Imajo sistem, imajo idejo. Tudi naš klub, Litija, bi se moral odločiti za sistemsko in načrtno delo, da se spet vrnemo na vrh,“ pa je po finalu trener Litije Senudin Džafić potegnil črto pod sezono, ko se je vrnil v futsal – z Litijo je bil srebrn tako v 1. SFL kot v pokalu.

„To je uspeh za to ekipo,“ je jasen. Aplavz in odobravanje pa si je Džafić, svoj čas je bil tudi izjemen igralec in reprezentant, prislužil, ker je pred podelitvijo medalj in pokala Dobovca svojo ekipo razporedil v dveh vrsti, v t.i. „špalir“, in se tudi simbolično poklonil Dobovcu.

„To so si zaslužili z uspehi doma in na tujem,“ je bil kratek in jedrnat Džafić.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si